Članice:  ŽRK PTUJ – RK KRIM MERCATOR (20:43)

Prejšnji torek, 17.10 so se članice ŽRK Ptuj pred domačim občinstvom pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami RK Krim Mercator, ki so seveda veljale za favoritinje.

Prvi polčas so naše rokometašice odlično odigrale. Pokazale so, da so pod taktirko trenerja Hrupića precej napredovale in se iz tekme v tekmo izboljšujejo. Navijači so lahko videli nekaj zelo lepih potez pri obeh ekipah. Z borbeno in strpno igro so Ptujčanke prvi polčas izgubile le za 6 zadetkov, kar je proti ekipi kot je Krim, odličen rezultat. Izid polčasa je tako bil 13:19 za Krim.

V drugem polčasu so domače rokometašice malo popustile in rezultat se je začel višati. Visokemu porazu je botrovalo tudi to, da so priložnost dobile tudi mlajše igralke za katere je bila to prva tekma proti ekipi, ki nastopa v Ligi prvakinj. Končen rezultat tekme je bil 20:43 za Krimovke.

Najboljša strelka pri naših je bila Patricija Korotaj z 8. zadetki, pri gostjah pa sta Nina Zulič in Aneja Beganovič, ki sta obe dosegli po 7 zadetkov.

Zapisnik: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/173239/Zapisnik.pdf

 

Starejše deklice A: ŽRK PTUJ – ŽRK Z’DEŽELE CELJE (24:32)

Ekipa starejših deklic A se je v soboto, 21.10 pred domačo publiko pomerila z ekipo iz Celja. Prvo polovico tekme so domačinke odigrale odlično, saj so imele od prve minute pa do polčasa, rezultat v svojih rokah in so celoten čas vodile. Prvi polčas so tako ”dobile” domačinke, s 14:12. V drugem polčasu pa so punce žal naredile nekaj napak preveč, tako, da se jim je prva zmaga v letošnji sezoni žal izmuznila iz rok. Zagotovo pa bo s tako lepo igro, prišla tudi prva zmaga. Le tako naprej punce!

Najboljša strelka pri naših rokometašicah je bila Aneja Lorbek, ki je dosegla kar 11 zadetkov.

Zapisnik: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/173958/Zapisnik.pdf

 

Kadetinje: ŽRK PTUJ – ŽRK Z’DEŽELE CELJE (12:33)

Kadetinje so se v soboto, 21.10 v ”Centru” pomerile proti ŽRK Z’dežele Celje. Celje je že pred srečanjem veljalo za favorita in ta sloves tudi opravičilo. Dobre akcije in obrambe Ptujčank žal niso bile dovolj, da bi priigrale prvo zmago za klub v tej sezoni. Celje je bilo premočno in ni pustilo možnosti za kakšen preobrat. Kljub temu pa lahko vse domače rokometašice pohvalimo za trud in prikazano igro.

Najboljša strelka pri naših je bila znova Minea Kolenko s 5. zadetki.

Zapisnik: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/173790/Zapisnik.pdf

 

Mladinke: ŽRK PTUJ – ŽRK Z’DEŽELE CELJE (24:34)

V ponedeljek, 23.10 so se mladinke v dvorani Center pomerile z ekipo Celja. Pred domačim občinstvom so znova pokazale lepo igro, ki pa žal ni bila dovolj, da bi osvojile prve točke za Ptuj v tej sezoni. Rezultat polčasa je bil 12:19 za gostje.

Najboljša strelka pri domačih rokometašicah je bila Eli Hergula s 7. zadetki, Minea Kolenko pa je dosegla 6 zadetkov.

Zapisnik: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/175979/Zapisnik.pdf

 

Članice:  RK ZELENE DOLINE ŽALEC – ŽRK PTUJ (33:19)

V soboto, 21.10 so članice gostovale v Nazarjih, kjer so igrale ligaško tekmo z Žalcem. Tekma se je za Ptujčanke pričela zelo obetavno. Z odlično obrambo so uspele obraniti kar nekaj napadov, uspešne pa so bile tudi v napadu. Obe ekipi sta se borili za vsako žogo, saj je bil rezultat celoten polčas zelo blizu. Ob odmoru je bil rezultat 16:12 za Žalec.

V drugi polčas so Ptujčanke šle nekoliko raztreseno in kar hitro zgubile nekaj žog. Slaba koncentracija je tudi glavni razlog zakaj se je razlika v golih hitro začela večati, pomagale pa niso niti nekoliko sporne sodniške odločitve.

Končni rezultat tekme je bil 33:19 za Žalec. Najboljša strelka pri Ptujčankah je bila spet Korotajeva s 5. zadetki, Selinškova pa je zadela 4 krat.

Zapisnik: http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/173245/Zapisnik.pdf

 

Danes, 25.10 bodo članice v 1/8 pokala Slovenije gostovale pri ekipi ŽRK Tržič. Držite pesti, saj zmaga pomeni uvrstitev v četrtfinale.

V soboto, 28.10 ob 19:00 pa bodo doma gostile ekipo iz Ajdovščine. Ostale ekipe imajo prost vikend.

Pridite podpreti naše članice in jim tako pomagati do prve zmage v tej sezoni!

 

Utrinki:

20171021_182840 20171021_182451 20171021_185800